Gebruik imap om Gmail in je e-mailpakket en op het web synchroon te houden

Tips bij het gebruiken van Gmail
Bij Gmail is toegang via imap gratis. Je activeert die via Settings; Forwarding and POP; IMAP. Daarna voeg je in je e-mailpakket je Gmail-adres toe als een nieuwe imap-account (voor de juiste instellingen: zie https://mail.google.com/support/bin/answer.py?answer=75726). Al je mail bij Gmail wordt dan zichtbaar in het e-mailpakket dat je hebt. Om hier het beste voordeel uit te halen, is het goed om de volgende punten te weten:

Tip 1. In je e-mailpakket ziet je niet alleen de typische vaste mappen van Gmail (All Mail, Sent Mail, Starred, ...). Ook alle labels die je bij Gmail gemaakt hebt, worden als aparte mappen getoond. Omgekeerd, wanneer je in je e-mailpakket een nieuwe map aanmaakt hebt onder je Gmail-account, verschijnt deze bij Gmail als een nieuw label.

Tip 2. In Gmail kan je berichten markeren met een ster. Gebruik in je e-mailpakket de vlagfunctie om berichten te markeren. Een gevlagd bericht verschijnt met een ster in Gmail.

Tip 3. Je e-mailpakket slaat kladberichten op in een lokale map op uw pc, waardoor ze niet zichtbaar zijn via de webdienst van Gmail. Pas de instelling van je e-mailpakket aan om standaard de kladmap van je Gmail-account te gebruiken. Zo zijn je kladberichten ook weer via het web beschikbaar.

Tip 4. Als je een bericht in je e-mailpakket niet verwijderd , komt dat bericht bij Gmail in de map All Mail terecht. Wilt je het bericht echt weg hebben, ga dan naar de map Trash van Gmail verplaatsen. Let wel op: als dit bericht in meerdere mappen stond, verdwijnt het meteen uit al deze mappen (oorzaak: als een bericht naar Trash gaat, worden alle labels er eigenlijk afgehaald).

Tip 5. In Gmail kan je onder Labs de feature Advanced IMAP Controls activeren. Die voegt nieuwe opties toe. Op deze manier kan je instellen dat berichten direct verwijderd worden uit Gmail als je ze in je e-mailpakket wist. Dit werkt een stuk handiger dan ze te verplaatsen naar Trash. Een tweede voordeel van deze lab is dat je kunt kiezen welke labels als mappen in je e-mailpakket getoond moeten worden. Dit is bv. handig als je archiefmap All Mail bij Gmail erg groot is en je die niet wilt synchroniseren met je e-mailpakket.

Bestaat imap voor Windows Live Hotmail?
Wil je Hotmail synchroniseren met een e-mailpakket? Hotmail biedt dan helaas geen imap. Er is wel een andere mogelijkheid: vanuit het e-mailpakket Windows Live Mail(https://download.live.com/wlmail) kan je een Hotmail-account beheren net zoals met imap. Je ziet dus alle mappen en alles wordt synchroon gehouden. Dit kan ook in Outlook als je de gratis plug-in Outlook Connector installeert (https://office.microsoft.com/en-us/outlook/HA102225181033.aspx).