Internet spekt Nederlandse economie

The Boston Consulting Group (BCG) verwacht in 2015, dat internet goed is voor een bijdrage van ongeveer 41 miljard Euro aan de Nederlandse economie.

Dit onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Google. De groei (omzet in 2009 was 24,3 miljard Euro) zal vooral te danken zijn aan een toename van het aantal producten dat online wordt gekocht en de bestedingen aan toegang tot het internet en de benodigde apparatuur.

BCG concludeert ook dat Nederlandse bedrijven nog veel kansen laten liggen. ‘Nederland is internationaal een van de koplopers in het omarmen van internet. Maar ondanks dat iedereen zo’n beetje internet heeft, zijn online-inkoop, marketing en verkoop bij bedrijven nog relatief beperkt’, aldus BCG.  Dus om de groei naar 2015 te realiseren, moeten we met z’n allen nog wel even stevig aan de bak.

Volgens het rapport realiseerden ondernemers in het MKB die actief zijn op internet, de afgelopen jaren een gemiddelde omzetgroei van 3 procent. MKB’ers die niet online actief zijn, behaalden in dezelfde periode geen groei.